Meniu principal
Urmărește-ne pe Facebook

Filiera francofonă „Gestiunea şi administrarea întreprinderii” din cadrul ULIM reprezintă unul dintre argumentele forte pentru tinerii dornici să devină studenți la Facultatea Științe Economice. Prin intermediul acestei structuri universitare, cei mai activi viitori economiști beneficiază de stagii de practică la importante întreprinderi din străinătate, unde învață a munci, conform cerințelor europene ale piețelor muncii.

ULIM se mândrește cu cei mai de succes absolvenți ai săi, care grație acestei experiențe, au ajuns să lucreze la companii francofone și în proiecte internaționale. Să menționăm că studiul limbii franceze, la ULIM, se desfășoară cu profesori formați în medii academice din RM și Franța, Canada, Belgia.

Filiera francofonă „Gestiunea şi administrarea întreprinderii” activează de aproape  două decenii, în baza convenţiei semnate între Agenţia Universitară a Francofoniei şi ULIM. Obiectivul din start al acesteia a fost desfășurarea unui proces de studii superioare de nivel internaţional.

În perioada studiilor, la ULIM, filiera oferă numeroase oportunități studenților pentru stagii de practică, lingvistice și profesionale în țările francofone. Cei mai avansați obțin burse pentru studii masterale și doctorale în Franţa, Belgia, Canada, România, Bulgaria, etc. Această structură universitară acordă, de asemenea, burse de cercetare şi perfecţionare pentru profesori. Organizează  misiuni regionale şi internaţionale de predare a disciplinelor ştiinţifice în limba franceză.

Consorțiul reunește  mai multe instituţii francofone de învăţământ superior, precum  Université d’Orléans, IFAG, HEC de Montréal, Rennes-I,  Bordeaux IV IRGAE, ASE din București, Université de Liège, Université catholique de Louvain, Belgique, Université Tunis III, Tunis, Université Laval, Canada.

Unul dintre proiectele de succes ale consorțiului francofon constituie Ressources partagées pour l’insertionprofessionnelle des diplômés en Europe centrale et orientale (REPARTI-ECO),  beneficiarii căruia sunt cei mai ambițioși tineri studioși.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *