Meniu principal
Urmărește-ne pe Facebook

Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM), la ULIM, a dat startul unei campanii de informare a studenților despre programele naționale și internaționale în domeniul inițierii și dezvoltării unei afaceri. ”Nu vrem ca tinerii să părăsească RM, ci să se informeze despre oportunitățile reale de instruire și finanțare pentru inițierea unor activități antreprenoriale. Din experiența ODIMM, prezetăm istorii de succes ale multor tineri reveniți din străinătate acasă, care au accesat fonduri speciale de gestionare a unor mici afaceri”, susține dna Cornelia Zelinschi, coordonatoare de program în cadrul ODIMM.

Studenții ULIM au beneficiat de o lecție de instruire în ceea ce privește accesul la programele naționale și internaționale de inițiere și dezvoltare a unui business. ”Nu vrem să convingem tinerii să facă afaceri, ci să le prezentăm oportunitățile antreprenoriale în RM. Să vadă că sunt atât posibilități de instruire, cât și de finanțare la începerea unei activități antreprenoriale, în timpul sau după finalizarea studiilor.

Aici ne referim la Programul Național de Abilitare Economică a Tinerilor, Programul de Atragere a Remitențelor în economie ”PARE 1+1”, destinat migranților sau rudelor de gradul întâi și la altele. Avem noi incubatoare de afaceri în mai  multe raioane din RM, unde tinerii pot beneficia de birouri utilate cu sume  mici pentru arendă și multe alte beneficii. Cei care au idei de business, le pot aplica în practică în RM, consideră dna Cornelia Zelinschi.

Pentru o amplă informare, accesați linkul: ODIMM.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *